Focacia z kurczakiem, oliwkami, suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
Składniki:
Sposób wykonania:
Udko z kurczaka zamarynować w soli, pieprzu, wędzonej słodkiej papryce, rozmarynie i czosnku granulowanym. Dodać odrobine oleju aby dokładnie rozprowadzić przyprawy. Odstawić w chłodne miejsce na około 6 godzin. Piec w temperaturze 170°C przez około 60 minut. Wytopiony smak z kurczaka przelać do rondla i dodać czerwone wino i zagotować. Zagęścić zasmażką z mąki pszennej i masła. Kaszę bulgur ugotować w lekko osolonej wodzie i podsmażyć na maśle z zielonym groszkiem i zblanszowanym brokułem. Marchew ugotować wodzie z solą, cukrem i masłem. Następnie odlać nadmiar wody i zmiksować na gładkie puree.
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej