Wróć do listy

NAGRODA GŁÓWNA

Składniki:

  • Pierś z kurczaka 150g
  • Szynka parmeńska 70g
  • Pesto bazyliowe  40g
  • Oliwki  20g
  • Mąka pszenna 150g
  • Jaja 2 szt.
  • Cebula 1 mała
  • Szpinak 50g
  • Czosnek 1 ząbek
  • Świeża bazylia
  • Sól, pieprz, papryka słodka
  • Oliwa z oliwek

 

Sposób wykonania:

Pierś z kurczaka delikatnie rozbić tłuczkiem i przyprawić solą, pieprzem i papryka słodką. Następnie zawinąć roladkę i obłożyć szynką parmeńską. Piec w temperaturze 180°C prze około 18 minut. Mąkę pszenną przesiać przez sito i dodać jaja, odrobiną soli oraz łyżeczkę oliwy z oliwek. Zagnieść ciasto. Szpinak podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować i nałożyć farsz ze szpinaku. Uformować tortellini i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotowe roladki podać z bazyliowym pesto i tortellini. Całość posypać oliwkami i świeżą bazylią.