Focacia z kurczakiem, oliwkami, suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
Składniki:
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka delikatnie rozbić tłuczkiem i przyprawić solą, pieprzem i papryka słodką. Następnie zawinąć roladkę i obłożyć szynką parmeńską. Piec w temperaturze 180°C prze około 18 minut. Mąkę pszenną przesiać przez sito i dodać jaja, odrobiną soli oraz łyżeczkę oliwy z oliwek. Zagnieść ciasto. Szpinak podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować i nałożyć farsz ze szpinaku. Uformować tortellini i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotowe roladki podać z bazyliowym pesto i tortellini. Całość posypać oliwkami i świeżą bazylią.
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej