Focacia z kurczakiem, oliwkami, suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
Składniki:
Sposób wykonania:
Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy razem z drobno posiekanym czosnkiem. Następnie studzimy. Następnie dodajemy do mięsa i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jaja i całość dokładnie mieszamy. Z kapusty wycinamy głąb i parzymy aby oderwać liście. Na przygotowane liście układamy mięso i zawijamy gołąbki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Dusimy na wolnym ogniu około 45 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i dusimy około 15 minut.
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i studzimy. Następnie mielimy na maszynce lub przeciskamy prze praskę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i formujemy kluseczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie prze około 4 minuty. Gotowe gołąbki podajmy z kluskami śląskimi i surówką z buraczków.
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej