Wróć do listy

WYRÓŻNIENIE

Składniki:

  • Pierś z kurczaka – 100g
  • Spaghetti z kałamarnicą – 70g
  • Kapary – 10g
  • Papryka czerwona – 1 szt.
  • Orzechy pini – 1 łyżka
  • Parmezan – 10g
  • Sok z połówki cytryny
  • Sól, pieprz
  • Oliwa z oliwek

Sposób wykonania:

Pierś z kurczaka przyprawić solą i pieprzem. Zapakować próżniowo i gotować w temperaturze 65°C przez około 45 minut. Następnie obsmażyć na rozgrzanej patelni. Makaron spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i wymieszać z kaparami i oliwą z oliwek. Paprykę czerwoną sparzyć we wrzątku przez około 1 minutę i wstawić do wody z lodem. Następnie obrać ze skóry i zmiksować razem z orzechami pini, parmezanem, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Przyprawić solą i pieprzem.