Focacia z kurczakiem, oliwkami, suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
Składniki:
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka przyprawić w soli i kolorowym pieprzu. Upiec w temperaturze 180 °C prze około 12-15 minut. Kuskus umieścić w dużej misce i zalać wrzątkiem 1 do 2 cm powyżej powierzchni kuskusu. Zostawić na kilka minut aż wchłonie całą wodę, a następnie odstawić do przestudzenia na kilkanaście minut. Pomidor i ogórek obrać, a następnie pokroić w drobna kostkę razem z czerwoną papryką. Posiekać natkę pietruszki, liście mięty oraz zielone części cebul dymek. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, a z cytryny wycisnąć 3 łyżki soku. Wymieszać oliwę, sok z cytryny, czosnek oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać razem z kuskusem oraz szpinakiem. Odstawić na 10 min, by smaki się "przegryzły", a następnie podać z upieczoną piersią z kurczaka
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej