Focacia z kurczakiem, oliwkami, suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
Składniki:
Sposób wykonania:
Udko z kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem, a następnie dopraw solą oraz pieprzem. Opanieruj w mace pszennej, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie obsmaż na oleju na złoty kolor. Następnie w staw do piekarnika i piecz około 25 minut w temperaturze 160°C. Krewetki obsmaż na maśle z dodatkiem czosnku i ostrej papryki. Liście sałaty umyj, pomidory umyj i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Bułki przekrój na pół i podsmaż na rozgrzanej patelni. Dolną połówkę bułki posmaruj ketchupem, połóż na nim sałatę, kotleta, plastry pomidora, plastry cebuli oraz krewetki.
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej
NAGRODA GŁÓWNA
Czytaj więcej