Wróć do listy

Profesjonalny, ambitny, głodny nowych doświadczeń , rozwijający młode talenty. Prezes stowarzyszenia „Polska Inicjatywa Kulinarna”. Właściciel firmy prowadzącej doradztwo, szkolenia i pokazy kulinarne. Szef Kuchni w hotelu 5 gwiazdkowym położonym w sercu Mazur  „Hotel Mikołajki Leuisure & SPA”. Wielką uwagę stawia na promocję Polskich produktów i ich zastosowanie w kuchni na całym świecie.

 

          Od najmłodszych lat spędza czas w kuchni z tąd wzięło się zaangażowanie, miłość do gotowania oraz ciężka praca którą wypełnia sumiennie i z przyjemnością. Stara się o rozwój młodych talentów którym doradzi , dopowie bądź poprowadzi do konkursów kulinarnych. Dużą uwagę skupia na podtrzymaniu tradycji w regionalnej Polskiej kuchni. Czerpie inspiracje i pomysły z regionu w którym mieszka i pracuje.

 

          Ponad 20-letnie doświadczenie zdobywał w prestiżowych hotelach w Polsce i poza granicami jak Norwegia, Wielka Brytania oraz w krajach  Azjatyckich takich jak Singapur , Japonia czy Korea. Wciąż stara się sięgać jak najdalej by nasze produkty i kuchnia był rozpoznawalna i chwalona na całym świecie.

 

          Prywatnie kochający mąż i ojciec jednej córki która stara się iść w jego ślady i wspierać lokalność i tradycję Polskiej kuchni. Na co dzień szczery, pomocny, mający wielki szacunek dla wszystkich w jego otoczeniu .