Wróć do listy

Kucharz, miłośnik żużla.  Jedna  z najciekawszych postaci  polskiej  branży kulinarnej swojego pokolenia.  Kreatywny  poszukiwacz niezwykłych  smaków, eksperymentator,  który  pokazuje,  że  polska  kuchnia nie musi być nudna. Urodził  się w Gorzowie Wielkopolskim.  Przygodę  z  gotowaniem  rozpoczął  w  gorzowskim  Technikum  Gastronomicznym.  Jest  absolwentem  Wyższej Szkoły  Hotelarstwa  i Gastronomii w Poznaniu.  Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. Od kilku lat reprezentuje Polskę na arenie kulinarnej  m.in. podczas targów międzynarodowych m.in.  Indie, Wietnam, Tajlandia, Korea, Chiny, Jakarta, Tajwan, Singapur, gdzie promuje kuchnie polską. Wspólnie  ze  swoim  kulinarnym  teamem  prowadzi  warsztaty,  pokazy,  eventy,  podczas  których odkrywa tajniki  kuchni. Na  temat  twórczego  gotowania  często  wypowiada  się  na  łamach  gazet  oraz  w lubianych programach  telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych.  Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor bestsellerowej książki kulinarnej: „Kuchnia Regionów” (2021r.). Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN, gdzie wystąpił w roli jury