Wróć do listy

WYRÓŻNIENIE

Składniki:

  • Skrzydełka z kurczaka 2 szt.
  • Makaron ryżowy 70 g
  • Cebula 1 szt.
  • Papryka kolorowa 100g
  • Kukurydza konserwowa 30g
  • Szczypior
  • Olej
  • Sól, pieprz, kumin, kolendra, papryka słodka
  • Sos sweet chilli 100 g

 

Sposób wykonania:

Skrzydełka zamarynować w soli, pieprzu, kuminie, kolendrze i papryce słodkiej. Dodać 2 łyżki oleju, wymieszać i odstawić do lodówki na 5 godzin. Następnie piec w temperaturze 175°C przez około 30 minut. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odczekać 5minut. Następnie przecedzić. Na Rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojone w paski cebulę oraz paprykę. Następnie połączyć makaron z warzywami o dodać sos sweet chilli. Dodac kukurydze i dokładnie wymieszać. Nałożyć na talerz i dodać upieczone skrzydełka. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.